Бутерки с ябълки

Бутерки с ябълки1 / 2
26/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Нямате оправдание - и дете може да се справи с приготвянето на тези ароматни бутерки"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 300 г замразено
  • ябълки - 500 г
  • ябълков мармалад - 3 ч.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • канела - ½ ч.л.
  • захар - 2 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете тестото върху масата и го оставете да се размразява, но не го размразявайте напълно!

От тестото изрежете 6 квадрата, а останалото нарежете на 12 ивици с дължина, равна на половината обиколка на квадратите.

Поразтеглете квадратите до ромбовидна форма, намажете ги с ябълков мармалад и поставете по периферията на всеки квадрат ивици, като бордюр.

Изрежете сърцевината на ябълките и ги оформете на тънки резени, напръскайте ги с лимоновия сок и ги наредете върху тестените ромбове.

Намажете ги с разтопеното масло и ги поръсете ги със захарта, смесена с канелата.

Застелете тава с хартия за печене, поставете отгоре ѝ бутерките и ги изпечете в загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: