Кюфтенца от пушена скумрия

30/08/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо839
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половинката лимон се изстисква. Картофите се сваряват, охлаждат се и се обелват.

Намачкват се на пюре. Скумрията се почиства от костите и кожата. Залива се с прясното мляко, кипва се и се вари 5 минути на бавен огън.

Млякото се изхвърля. Лукът се реже на ситно и се пържи в олиото за 3 минути. Добавя се към картофите.

Добавя се рибата, магданоза и лимоновият сок. Оформят се 8 кюфтета, всяко се потапя в разбитото яйце, а след това се овалва в лешниците.

Оставят се в хладилника за 30 минути и след това се пържат по 4 минути от всяка страна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар