Начин на приготвяне
Разделяме филето на 4 порции. Овкусяваме рибата със сол и черен пипер и оставяме в хладилник поне за 1 час.
Загряваме маслото и задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Когато омекне, го свесваме с нарязаните на малки кубчета яйца, ситно нарязания магданоз и остатъка от черния пипер. Объркваме сместа хубаво.
Така приготвената смес разпределяме върху рибните филета скумрия. Навиваме ги та руло и ги фиксираме с клечки за зъби.
Загряваме олиото и изпържваме рулата от скумрия, като преди това ги потапяме последователно в брашно и разбит белтък.
Поднасяме ястието Скумрия с плънка със свежа салата по избор.
Получават се уникални рулца от риба!