Начин на приготвяне
Скумрията се почиства от кожата и костите и се нарязва на ситно. Добавя се лимоновият сок и солта и се разбърква. Добавя се крема сиренето и се разбърква добре.
Сметаната се разбива и се добавя в сместа. Желатинът се залива с 4 супени лъжици вода, оставя се за 15 минути и се разтваря на водна баня. Добавя се конякът и сместа се добавя към сместа с рибата. Белтъкът се разбива на сняг и се добавя към сместа.
В продълговата форма се слага фолио за свежо съхранение, така че краищата му да висят отвън. На дъното се слага пушената сьомга, отгоре се излива сметановата смес.
Покрива се с висящите краища и се оставя за 8 часа в хладилника. Вади се от формата, реже се на тънки филийки и се сервира.