Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Кюфтенца от пушена скумрия

Кюфтенца от пушена скумрия

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Кюфтенца от пушена скумрия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • лешници - 100 г смлени
  • лук - 1 глава
  • олио - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • картофи - 1 кг
  • скумрия - 500 г топло пушена
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половинката лимон се изстисква. Картофите се сваряват, охлаждат се и се обелват.

Намачкват се на пюре. Скумрията се почиства от костите и кожата. Залива се с прясното мляко, кипва се и се вари 5 минути на бавен огън.

Млякото се изхвърля. Лукът се реже на ситно и се пържи в олиото за 3 минути. Добавя се към картофите.

Добавя се рибата, магданоза и лимоновият сок. Оформят се 8 кюфтета, всяко се потапя в разбитото яйце, а след това се овалва в лешниците.

Оставят се в хладилника за 30 минути и след това се пържат по 4 минути от всяка страна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: