Сладки с марципан и кафе

17/08/2015
Наташа
отНаташаНовак
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо527
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • пудра захар - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 200 г краве, омекнало
  • кафе - 2 пакетчета капучино на прах без захар
  • шоколад - 100 г черен, настърган
  • марципан - 200 г готов
  • бял шоколад
  • за глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно брашното, захарта, солта, инстантното капучиното и настъргания шоколад, прибавете размекналото се масло и яйцето и постепенно замесете гладко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го приберете за 2 часа в хладилника.

Набрашнете кухненския плот и разточете тестото с дебелина 3 мм. Изрежете от блата звездички с формички и ги изпечете за 10 минути в загряна на 180 градуса фурна. Готовите сладки оставете да изстинат.

Разточете марципана до дебелина 3-5 мм и със същата форма изрежете звездички от него.

Разтопете белия шоколад и намажете едната част на звездичките. Между 2 звездички сложете марципанова звезда и леко притиснете.

Отгоре украсете сладките с глазура, приготвена от белтъка, лимоновия сок и пудрата захар. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар