Зелени чушки с доматен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
320
50
816
09/08/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 184
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, подсушете ги и ги почистете от семки и дръжки. Изпечете ги в чушкопек и ги обелете. Посолете ги леко. Овалвайте всяка чушка в брашно и ги пържете в половината от олиото, което сте загряли.

Попарете доматите във вряла вода, обелете ги и ги настържете. Почистете чесъна, ситно го скълцайте и го запържете в мазнина за 1 минута, като след това добавите доматите. Запържете ги, докато им изври водата, като ги разбърквате регулярно.

Поръсете сол, добавете връзка скълцан магданоз и залейте със соса чушките, които сте подредили в тава. Запечете ги за 10 минути или докато сосът кипне.

Поднесете зелените чушки с доматен сос с още скълцан магданоз.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар