Пене с наденица и доматен сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
29/12/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо779
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган и запържете лука. Доавете нарязаната наденица, семената резене и лютата чушка. Задушете за още няколко минути, след което прибавете целината, дафиновия лист и виното.

Задушавайте, докато течността се абсорбира и сипете доматите. Овкусете със сол и черен пипер, кипнете и варете на слаб огън 25 минути.

Добавете млякото, разбърквайте 4 минути и свалете от огъня. Махнете целината и дафиновия лист от соса. Междувременно сварете пенето и го смесете с топлия сос. Поръсете с пармезан и поднесете веднага.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
никнай
никнай
06.02.2016 23:20
Хайде сега пене - защо не макарони?
Като му смениш името нестава нещо друго по-вкусно или оригинално.
Опитваш се да направиш нещо между макарони ала арабиата и макарони със сос болонезе ....
1
0