Яйчен крем с банани и канела

ЕфросияЕфросияДжедай301
16/09/2010
"Децата го обожават, жените говоря само за него, дори и мъжете нямат търпение да го опитат - невероятен крем "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5-6 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 179
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна заедно с кристалната захар. Прясното мляко се сварява, като се прибавя щипка сол. Нишестето се размива в 2 с.л. студена вода и на тънка струйка се прибавя към млякото, като се бърка непрекъснато, за да не се получат бучки. Добавя се и ванилията.

Леко охладената смес се прибавя към яйцата също на тънка струя, слага се да се вари при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. След смъкване от огъня сместа се бърка в продължение на 1-2 минути.

Бананите се пасират, като се прибавят 1/2 пакетче канела и 2 с.л. прясно мляко. Пудрата захар се смесва със сметаната и към нея се добавя пасираната бананова смес. Последната смес се добавя към леко охладения крем и се разбърква. Кремът се разсипва в купички, поръсва се с канела и се поднася студен.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яна
Яна
06.08.2011 13:18
Каква е сметаната ?
6
0