Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки котлети с чесън и розмарин

Агнешки котлети с чесън и розмарин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Агнешки котлети с чесън и розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Агнешко и розмарин - класическа любовна двойка в кулинарията"

Необходими продукти

  • агнешки котлети - 4 бр.
  • розмарин - 2 с.л. пресен
  • чесън - 2 с.л. смачкан
  • галета - ½ ч.ч.
  • черен пипер
  • зехтин -
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса. В дълбока купа смесете галетата, чесъна, розмарина, 1 ч.л. сол и черен пипер.

Сипете 2 с.л. зехтин, разбъркайте и оставете настрана. Овкусете агнешките котлетчета със сол и пипер.

След това ги запържете набързо и ги намажете с горчицата. Оваляйте ги в сместа с подправкит и ги запечете в загрятата фурна до готовност.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: