Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с розмарин и чесън на фурна

Сьомга с розмарин и чесън на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Сьомга с розмарин и чесън на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Сьомга, приготвено по много апетитен начин - с розмарин и чесън на фурна"

Необходими продукти

  • сьомга - 4 бр. котлети
  • краве масло - 2 с.л.
  • розмарин - 6 клонки
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът счукайте, смесете със сол и маслото. Добавете розмарина. С получената смес намажете сьомгата. Може да прибавите и подправки по желание.

Лимона нарежете на филийки и наредете в намазнена тава. Отгоре сложете рибата. Ако искате може да сложите розмарин върху котлетите.

Печете сьомгата за 20 минути на 200 градуса. Не е добре да е твърде препечена, за да остане сочна.

Поръсете печената риба с малко зехтин и едра сол, малдонска.

Сервирайте сьомгата с розмарин и чесън на фурна със салата по желание или картофена гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: