Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе по марокански

Пилешко филе по марокански

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пилешко филе по марокански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • чушки - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • стафиди - 50 г
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • мак - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • канела - 1 ч.л.
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се измива, подсушава се и се нарязва на кубчета. Запържва се в загрятата мазнина до златисто.

Изважда се и в същата мазнина се запържват морковите, нарязани на тънки пръчици, и чушките - нарязани на ивички. След като зеленчуците омекнат, се връща обратно месото и се добавят стафидите, маковото семе и подправките.

Залива се с бульона и се оставя на слаб огън за 15 минути. Ястието се пресипва в тава, завива се с алуминиево фолио и се запича в загрята на 200 градуса фурна 25 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: