Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща по марокански

Супа от леща по марокански

Супа от леща по марокански
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Любимата леща, приготвена по мароканска рецепта, това си е нещо, което трябва да се опита"

Необходими продукти

  • леща - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • домати - 400 г от консерва
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • пилешки бульон - 1 л
  • доматена концентрирана паста - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • куркума - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • джинджифил - щипка
  • канела - 1/2 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата за готвене и накиснете за половин час във вода.

Нарежете лука, чесъна и моркова на дребно. Загрейте тенджера с 3 с.л зехтин.

Сложете зеленчуците и запържете за 5 минути. Добавете дафиновия лист, а след още 5 минути джинджифила, куркумата, червения пипер и канелата.

След 2 минути сложете доматената паста и доматите. Изчакайте 1-2 минути. Добавете лещата и целината.

Налейте бульона и варете ароматната супа от леща на слаб котлон до готовност. Ако се наложи, налейте още малко вода.

Изключете и сервирайте вашата супа от леща по марокански с парче лимон.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: