Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща по манастирски

Супа от леща по манастирски

Супа от леща по манастирски
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Супа от леща по манастирски - купичка радост"

Необходими продукти

  • леща - 300 г
  • праз - 1 стрък (или зелен лук)
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • смлени домати - 1/2 к.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет
  • пресен магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и слага в тенджера с подсолена вода. Към нея се прибавят нарязаните на не много дребно морков и праз лук.

Поради липса на праз лук, аз го замених с няколко стръка зелен. Добавят се олио и червен пипер, след което лещата се слага на котлона да се вари.

Готви се около 20 минути и когато е почти готова лещената супа, се прибавят смлените домати, а малко след това чубрицата и нарязаният на ситно чесън.

Готовата постна леща се сервира, поръсена нарязан на дребно магданоз и оцет за подкиселяване.

Супа от леща по манастирски сервираме с хляб без мая.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: