Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща по индийски

Супа от леща по индийски

Супа от леща по индийски
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Индийска супа от леща, която се приготвя бързо и е много апетитна"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • олио - 4 с.л.
  • пресен джинджифил - 30 г
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л. смлян
  • кориандър - 1/2 к.л. смлян
  • домати - 1 ч.ч. консервирани смлени
  • червена леща - 400 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • кориандър - или магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и лютата чушка се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера със загрято олио и се запържват.

След като омекнат се прибавя настърганият пресен джинджифил и подправките - пушен червен пипер, кимион и кориадър. След кратко разбъркване се прибавят смлените домати.

Щом сместа заври се прибавя червената леща. В тенджерата се налива топла вода и се добавя сол на вкус. Лещата се готви докато омекне.

Накрая когато вече е увряла се прибавя прясно изцеденият лимонов сок и нарязан на дребно магданоз.

Щом супата от леща изстине се пюрира с помощта на пасатор. Сервира се поръсена смалко смлян черен пипер и листенца пресен магданоз.

Супата от леща по индийски е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: