Начин на приготвяне
Лукът, чесънът и лютата чушка се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера със загрято олио и се запържват.
След като омекнат се прибавя настърганият пресен джинджифил и подправките - пушен червен пипер, кимион и кориадър. След кратко разбъркване се прибавят смлените домати.
Щом сместа заври се прибавя червената леща. В тенджерата се налива топла вода и се добавя сол на вкус. Лещата се готви докато омекне.
Накрая когато вече е увряла се прибавя прясно изцеденият лимонов сок и нарязан на дребно магданоз.
Щом супата от леща изстине се пюрира с помощта на пасатор. Сервира се поръсена смалко смлян черен пипер и листенца пресен магданоз.
Супата от леща по индийски е готова.