Начин на приготвяне
Нарежете на ситно пащърнака, лука, моркова, запържете ги, овкусете с 2 щипки сол. Добавете доматен сок или домати, настъргани, няколко скилидки чесън, без да ги режете, червения пипер.
Гответе около пет минути до извиране на водата. След това сипете 1.5 вода и лещата, както и другия чесън. Добавете чубрицата, сухата чушка.
Гответе ароматната леща яхния около половин час или според указанията на опаковката. Малко преди да свалите от котлна, 15 мин., добавете чоризото. Извадете червената чушка, обелете я и я върнете обратно.
Сгъстете супата от леща с малко брашно и вода, разбъркани в купа с малко от супата. Направете я толкова гъста, колкото обичате.
Супата от леща по испански трябва да престои на изключен котлон 15 минути, след което да се поднесе.