Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чеснова супа»Икономична чеснова супа по испански

Икономична чеснова супа по испански

Икономична чеснова супа по испански
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
28 мин.
Порции
4
"Испанска чеснова супа, която ще събуди вашия апетит"

Необходими продукти

  • вода - 1 литър
  • чесън - 7 скилидки
  • яйца - 3 броя
  • хляб - 150 грама (сух)
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете сухия хляб във фурната, оставете го да се охлади.

Нарежете го на парчета със средни големина, за да не се разкашка по-късно.

Сипете олиото в тенджера и го загрейте. Добавете чесновите скилидки, разрязани на по две части.

Запържете ги за кратко, след което добавете хляба. Сипете водата и поръсете с червения пипер и сол на вкус.

Варете чесновата супа около 10 минути.

Разбийте яйцата и внимателно ги прибавете към готовата супа. Разбъркайте и след 2 минути свалете от огъня.

Икономичната чеснова супа по испански е много сполучлива.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: