Начин на приготвяне
Кипнете телешкия бульон, като по възможност използвайте истински, а не от кубчета. Разтворете в него червения пипер. Нарежете хляба на кубчета, а чесънът пасирайте с 1/2 ч. л. сол.
Загрейте зехтина в тиган и сипете чесъна да се запържи съвсем леко. Добавете кубчетата хляб и поръсете с кайенски пипер.
Отделно кипнете 1 л. вода с останалата сол и оцета. Добавете към водата предварително разбитите яйца постепенно, за да се стегнат за няколко минути.
Поставете крутоните в затоплен супник и долейте бульона. Парченцата хляб поставете в горещ супник и залейте с бульона.
С решетъчна лъжица извадете яйцата от водата и ги сложете в супника. Разбъркайте и поръсете испанската супа с накълцания зелен лук.
Вкусна испанска чеснова супа!
Тази икономична чеснова супа е идеален вариант за обяд, когато не разполагате с много продукти вкъщи.