Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се в тенджера на едри кубчета. Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на едро. Целината се обелва и нарязва на едро. Доматът се измива и нарязва на едро. Добавят се в тенджерата. Чесънът се обелва.
Зеленчуците се покриват с вода и се варят. Когато са сварени, към тях се добавят чесъна и маслото. Добавя се прясното мляко. Овкусява се със сол и черен пипер. Пасира се добре до гладка смес.
Връща се на котлона до завиране, като непрекъснато се разбърква. Наденицата се настъргва на едро ренде. В тиган се слага мазнина и наденицата се запържва. Магданозът се измива и нарязва на ситно в супата с чесън.
Чесновата супа с наденица се поднася, като наденицата се добавя допълнително и се поръсва с пресния магданоз.
Към тази вкусна супа с колбас сервираме и мързелив хляб.