Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чеснова супа»Чеснова супа с наденица

Чеснова супа с наденица

Чеснова супа с наденица
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Апетитна и засищаща чеснова супа с наденица - не можеш да спреш да ядеш"

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • наденица - 300 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се в тенджера на едри кубчета. Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на едро. Целината се обелва и нарязва на едро. Доматът се измива и нарязва на едро. Добавят се в тенджерата. Чесънът се обелва.

Зеленчуците се покриват с вода и се варят. Когато са сварени, към тях се добавят чесъна и маслото. Добавя се прясното мляко. Овкусява се със сол и черен пипер. Пасира се добре до гладка смес.

Връща се на котлона до завиране, като непрекъснато се разбърква. Наденицата се настъргва на едро ренде. В тиган се слага мазнина и наденицата се запържва. Магданозът се измива и нарязва на ситно в супата с чесън.

Чесновата супа с наденица се поднася, като наденицата се добавя допълнително и се поръсва с пресния магданоз.

Към тази вкусна супа с колбас сервираме и мързелив хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: