Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чеснова супа с жълтъци

Чеснова супа с жълтъци

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Чеснова супа с жълтъци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • вода - 1.5 л
  • зехтин - 2 с.л.
  • хляб - 2 филии бял
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме за няколко секунди доматите във вряла вода, след което ги обелваме и нарязваме на филийки.

Загряваме зехтина и запържваме в нето счуканите скилидки чесън до златисто. Прибавяме доматите, филиите хляб, на които сме махнали кората и пържим още 3-4 минути, след което заливаме с 1.5 л студена вода. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме супата да кипне, намаляваме котлона и варим още 10 минути на умерен огън.

Отстраняваме от котлона, оставяме я да се поохлади и застрояваме с разбитите жълтъци.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: