Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чеснова супа»Испанска чеснова супа

Испанска чеснова супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Испанска чеснова супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • бульон - 750 мл телешки
  • хляб - 200 г твърд сух
  • чесън - 6 скилидки
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • кайенски пипер - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 4
  • зелен лук - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете телешкия бульон, като по възможност използвайте истински, а не от кубчета. Разтворете в него червения пипер. Нарежете хляба на кубчета, а чесънът пасирайте с 1/2 ч. л. сол.

Загрейте зехтина в тиган и сипете чесъна да се запържи съвсем леко. Добавете кубчетата хляб и поръсете с кайенски пипер.

Отделно кипнете 1 л. вода с останалата сол и оцета. Добавете към водата предварително разбитите яйца постепенно, за да се стегнат за няколко минути.

Поставете крутоните в затоплен супник и долейте бульона. Парченцата хляб поставете в горещ супник и залейте с бульона.

С решетъчна лъжица извадете яйцата от водата и ги сложете в супника. Разбъркайте и поръсете испанската супа с накълцания зелен лук.

Вкусна испанска чеснова супа!

Тази икономична чеснова супа е идеален вариант за обяд, когато не разполагате с много продукти вкъщи.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: