Запеканка с целина

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
350
292
28/03/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 266
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте оцета с брашното с 1 литър вода. Измийте целината, обелете и я нарежете на парчета. Сипете ги веднага в оцетената смес. В тенджера сгорещете 2 литра вода. Добавете 1/2 с.л. сол, кипнете водата и сипете в нея отцедената целина.

Варете я 10 минути. Сложете в гегвир да се отцеди. Обелете доматите и ги нарежете на филийки. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бекона на тънки резени, намазнете с олиото форма за печене.

Наредете в нея на пластовете целината и доматите. Поръсете с черен пипер и сол. Разбъркайте сметаната с кашкавала. Изсипете върху зеленчуците и подравнете. Отгоре наредете резените бекон и запечете за 25 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар