Начин на приготвяне
Разбъркайте оцета с брашното с 1 литър вода. Измийте целината, обелете и я нарежете на парчета. Сипете ги веднага в оцетената смес. В тенджера сгорещете 2 литра вода. Добавете 1/2 с.л. сол, кипнете водата и сипете в нея отцедената целина.
Варете я 10 минути. Сложете в гегвир да се отцеди. Обелете доматите и ги нарежете на филийки. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бекона на тънки резени, намазнете с олиото форма за печене.
Наредете в нея на пластовете целината и доматите. Поръсете с черен пипер и сол. Разбъркайте сметаната с кашкавала. Изсипете върху зеленчуците и подравнете. Отгоре наредете резените бекон и запечете за 25 минути.