Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от целина и моркови

Яхния от целина и моркови

Яхния от целина и моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Сервирайте вкусната яхния с макарони или сварени картофи, попарени с краве масло"

Необходими продукти

  • целина - 2 глави
  • лук - 3 - 4 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • масло - 4 - 5 с.л. растително
  • моркови - 100 г
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се задушава до омекване в растителното масло, наръсва се с червения пипер и се смесва с доматеното пюре и морковите, нарязани на кубчета.

Прибавя се нарязаният на тънки филийки керевиз (целина) и също се задушава, залива се с вода (да се покрие) и се кипва, а после се вари на умерен огън.

Като омекне керевизът, се прибавят маслините и ситно нарязаният магданоз.

Готовата зеленчукова яхния се оттегля от огъня и се държи похлупено до поднасянето му.

Сервира се с варени тестени изделия (макарони, юфка) или сварени картофи, попарени с краве масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: