Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кисел»Кисел от тиква по руски

Кисел от тиква по руски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Кисел от тиква по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • тиква - 500 г белена
  • нишесте - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 80 г
  • мед - 5 с.л. течен
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва на ситно ренде. Нишестето се размива в малко студено мляко, добавя се останалото мляко, което се кипва предварително, и при непрекъснато разбъркване сместа се кипва.

Добавя се ванилията, солта, захарта, настърганата тиква и всичко се разбърква. Сместа се загрява на бавен огън. Разпределя се в купички и се охлажда. Сервира се, като се полива с течен мед.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: