Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кисел»Руски овесен кисел с шоколад

Руски овесен кисел с шоколад

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Руски овесен кисел с шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • овесени ядки - 300 г
  • захар - 3 с.л.
  • нишесте - 3 с.л.
  • шоколад - 30 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • вода - 4 с.л.
  • за сиропа
  • ягоди - 100 г
  • вода - 150 мл
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се заливат с водата и се варят 30 минути. Прецеждат се, в отварата се добавя захарта, лимоновият сок и настърганият шоколад.

Сместа се кипва, добавя се разтвореното в малко вода нишесте и отново се кипва. Разлива се във формички и се оставя за 3 часа в хладилника.

Ягодите се сваряват във водата, добавя се захарта и всичко ври на бавен огън. Пасира се, кипва се отново и с този сироп се залива киселът.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: