Овесен кисел

Овесен кисел1 / 2
25/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 8 ч.ч
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното в тенджера, залейте с топла вода и разбъркайте хубаво, за да няма бучки.

Оставете сместа да бухне за 6 до 8 часа или по-добре цяла нощ.

Прецедете, добавете меда, посолете и варете, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато.

Сипете кисела в купички, оставете да се желира и го поднесете със студено мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: