Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Кисел кабес

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k662
23/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • кисело зеле - 750 г
  • ябълки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • хвойна - 4 - 5 плодчета
  • кимион - 3 - 4 зърна
  • бяло вино - 70 мл
  • За соса
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • хрян - 2 с.л.
  • сметана - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се сваряват в малко вода до полуготовност. Киселото зеле се нарязва на ивици, ябълката се бели и почиства от семената и се реже на кубчета.

Лукът се реже на четири и заедно с хвойната се прибавят към месото. Всичко се задушава до омекване, след това се добавя и кимионът. Долива се виното и ври още 2-3 минути.

В отделен съд се приготвя запръжка от маслото и брашното за соса, долива се бульонът, поръсва се с настъргания хрян и се подправя със сол.

Оставя се да ври на тих огън 5-6 минути и се добавя сметаната. Сосът се сипва при месото и всичко се оставя да ври 1-2 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: