Пълнени патладжани

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573850
Пълнени патладжани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Патладжани за душата, ето това ни се хапва днес"

Необходими продукти

  • патладжани - 6 бр.
  • кайма - 1 кг телешка
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 4 - 5 глави
  • домати - 4 - 6 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните трябва да обелите, издълбаете и да ги посолите, за да се отцедят от горчивината за около 30 минути. Изплакнете ги и ги подсушете.

Объркайте каймата с настъргания лук, подправки на вкус и добавете 1 ч.л. оцет. Добавете и малко галета в плънката.

Запържете 2-3 глави лук. Сложете патладжаните да се пържат в отделен съд и добавете запържения лук.

След това прибавете нарязаните домати и подправете със сол, пипер и магданоз. Долейте малко вода и варете до готовност. Накрая застройте ястието с разбити яйца и кисело мляко.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диди
Диди
Обожавам пълнени патладжани
18.12.2014 11:03