Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Препечен хляб с аншоа

Препечен хляб с аншоа

IlariaIlaria
Новак
59762531
Препечен хляб с аншоа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16 филии

Необходими продукти

  • хляб - 16 филийки с дебелина 1 см
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 8 бр. зрели
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • аншоа - 2 консерви от по 45 г филе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете аншоата от излишната мазнина и разполовете скилидките чесън.

Препечете хляба и още топъл го натъркайте леко с чесъна. Разполовете доматите и с половинките натрийте филийките, така че сокът им да попие добре.

Нарежете доматите (чиито сок е попил) ситно и ги запържете в зехтина.

Разпределете доматите върху филийките, отгоре аранжирайте с филета аншоа и поднесете.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: