Начин на приготвяне
Половината кашкавал настържете на едро ренде, а останалия – на ситно.
Обелете чесъна, разрежете го на половинки, залейте ги със зехтина и ги оставете да престоят 40 мин.
Разбъркайте жълтъците с лимоновия сок, нарязаните на парченца филета аншоа и уорчестър и поръсете с черен пипер и сол.
Извадете чесъна от зехтина, налейте ¾ от него в яйчената смес, като бъркате непрекъснато, и добавете ситно настъргания кашкавал.
Махнете кората на филийките, нарежете ги на малки кубчета, запържете ги в останалия сгорещен зехтин, докато придобият златистокафяв цвят, и ги оставете да изстинат.
Разделете салатите на листа, накъсайте ги на едро в дълбока купа, поръсете с едро настъргания кашкавал, залейте с яйчен сос и накрая наръсете салатата с крутони.