Ezine.bg»Рецепти»Салати»Топла пилешка салата с аншоа

Топла пилешка салата с аншоа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Топла пилешка салата с аншоа1 / 2
05/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 150 г
  • маруля - 1 бр.
  • зелен лук - стръка
  • чери домати - 175 г
  • чушки - 275 в зехтин
  • пилешки гърди - 2 бр.
  • хляб - 50 г трои
  • аншоа - 4 бр. филета
  • За дресинга
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматена паста - 2 ч.л.
  • оцет - 4 ч.л. червен винен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте зеления боб за 3-4 минути във вряща вода. Отцедете и охладете.

Сложете го заедно с марулята, лука и доматите в голяма купа за салата.

Добавете отцедените от зехтина чушки. Сложете 2 с.л. от този зехтин в тиган и запържете пилешкото за 8-10 минути. Прибавете към салата.

Сипете 1 с.л. зехтин в тиган и запържете трохите и аншоата.

Добавете към горните продукти. Смесете продуктите за дресинга заедно и овкусете. Поднесете веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: