Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Пържени гъби с лук и домати

Пържени гъби с лук и домати

JuliyaJuliya
Новак
1423832k
Пържени гъби с лук и домати
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Пържени гъби с лук и домати - подходящи за гарнитура или като леко безмесно ястие."

Необходими продукти

  • печурки - 250 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • домати - 2 бр. рома
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - няколко стръка
  • сирене - натрошено, за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.

Обелете лука и го нарежете на полукръгчета.

Нарежете доматите на едри парчета.

Обелете и накълцайте на ситно чесъна.

Загрейте олиото и запържете лука и чесъна за 1-2 минути.

Добавете гъбите и пържете за около 5-7 минути, докато течността се изпари.

Прибавете доматите, подправете със сол и пипер и гответе още 2-3 минути.

Добавете наситнения магданоз и разбъркайте пържените гъбки.

Сервирайте пържените гъби с лук и домати с натрошено сирене.

Вижте също кои продукти не трябва да се консумират с гъби и могат ли бременните да ядат гъби.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: