Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като омекналото масло се смесва с половината от захарта и жълтъците. Добавя се брашното и всичко се смесва до еднородна смес. Тестото се оставя за 30 минути в хладилника.
Приготвя се плънка, като лимонът се измива и се настъргва кората му. Лимонът се реже на половинки и се изцежда сокът. Яйцата, останалата захар и канелата се смесват с лимоновия сок. Добавя се сметаната, лимоновата кора и всичко се разбърква.
Тиквата се реже на парченца и се пече на фурна до омекване. Пасира се. Добавя се яйчената смес. Всичко се разбърква. Сините сливи се накисват за 10 минути в топла вода и се нарязват на ситно.
Тестото се разточва и се слага в тавичка, като се правят стенички. Покрива се с хартия за печене, отгоре се слагат бобени зърна и се пече 15 минути на 200 градуса.
Махат се бобените зърна и хартията и тестото се пече още 20 минути. Вади се от фурната и върху тестото се слагат сините сливи. Поливат се с тиквената смес и всичко се пече 1 час на 180 градуса.