Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пиле със спанак и ориз на фурна

Пиле със спанак и ориз на фурна

Пиле със спанак и ориз на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Имате едно суперквусно пиле със спанак и ориз на фурна. Бон Апети!"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 5 стръка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • спанак - 1 ч.ч. замразен или 2 шепи пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио в тавата за печене и в него се запържва нарязаните на дребно стар лук, морков, пресните лук и чесън.

Разбъркват се на няколко пъти, след което се прибавя замразеният спанак или нарязан пресен.

Зеленчуците се оставят да омекнат. Оризът се измива няколко пъти и се слага в тавата.

Налива се чаша вода и се оставя оризът да набъбне. Ястието се овкусява със сол, черен пипер и джоджен.

Отгоре върху ориза се подрежда нарязаното на порции пиле. Добре е преди това да се запържи за кратко на тиган и да се овкуси със сол и черен пипер или други подправки на вкус.

В тавата се наливат още две чаши вода или още по-добре готов пилешки бульон.

Пилето с ориз се слага във фурната и се пече на 200 градуса за около 45 минути.

Имате едно суперквусно пиле със спанак и ориз на фурна. Бон Апети!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пиле с ориз, пилешко с картофи или нашата пилешка яхния.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: