Гювечета с гъби и люти чушки

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
08/07/2010
"Ако всяко вкусно гювече сервираме с чаша червено вино и топъл хляб, тогава такова ядене ще падне, че само си викаме даноооо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 456
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са достатъчни за 4 гювечета.

Загрейте малко зехтин в тиган, накълцайте телешкото на парченца и го сложете да се задушава.

Във всяко гювече изсипете по малко зехтин. Нарежете кашкавала на 4 равни парчета и ги сложете на дъното на глинените съдове.

Накълцайте гъбите, чушките, чесъна на дребно и ги изсипете в гювечетата. Прибавете телешкото месо и по 1 люта чушка, след което объркайте леко.

Изсипете във всяко гювече по 100 мл доматен сок, овкусете с подправките и магданоза, накълцан на ситно, похлупете и сложете да се пече.

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Приготвяй си тази рецепта в:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар