Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Катино мезе с гъби и люти чушки

Катино мезе с гъби и люти чушки

Катино мезе с гъби и люти чушки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Чували ли сте за катиното мезе с гъби и люти чушки - вече може и да си го приготвите"

Необходими продукти

  • свински бут - 400 грама
  • гъби - 120 г (консервирани)
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • люти чушки
  • див чесън
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете свинското с олио и го посолете. Прехвърлете го в подходяща тава за печене и сипете чаша топла вода.

Загрейте фурната и изпечете свинското до полуготовност. След това го извадете и го нарежете на филийки. В тавата сипете още малко вода. Върнете във фурната и печете няколко минути, за да се получи кафеникав сос.

Загрейте останалото олио в тиган и запържете брашното. Прибавете бульона, като бъркате непрекъснато до получаването на хубав сос. Ако е прекалено гъст, сипете още малко вода. Поръсете със сол и черен пипер.

Сипете свинското в дълбок тиган, добавете маринованите гъби и полейте със соса и малко лимонов сок.

Гответе мезето няколко минути.

Поръсете пърженото свинско с див чесън, резени лимон и люти чушки.

Катиното мезе с гъби и люти чушки е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: