Начин на приготвяне
Намазнете свинското с олио и го посолете. Прехвърлете го в подходяща тава за печене и сипете чаша топла вода.
Загрейте фурната и изпечете свинското до полуготовност. След това го извадете и го нарежете на филийки. В тавата сипете още малко вода. Върнете във фурната и печете няколко минути, за да се получи кафеникав сос.
Загрейте останалото олио в тиган и запържете брашното. Прибавете бульона, като бъркате непрекъснато до получаването на хубав сос. Ако е прекалено гъст, сипете още малко вода. Поръсете със сол и черен пипер.
Сипете свинското в дълбок тиган, добавете маринованите гъби и полейте със соса и малко лимонов сок.
Гответе мезето няколко минути.
Поръсете пърженото свинско с див чесън, резени лимон и люти чушки.
Катиното мезе с гъби и люти чушки е много вкусно.