Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с гъби и люти чушки

Гювечета с гъби и люти чушки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гювечета с гъби и люти чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако всяко вкусно гювече сервираме с чаша червено вино и топъл хляб, тогава такова ядене ще падне, че само си викаме даноооо!"

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 - 400 грама
  • гъби - 400 грама, печурки
  • люти чушки - 4 броя, малки и зелени
  • чушки - 1 червена и 2 зелени, по - големи
  • кашкавал - 300 грама
  • доматен сок - 400 мл
  • чесън - 8 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - за задушаване
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са достатъчни за 4 гювечета.

Загрейте малко зехтин в тиган, накълцайте телешкото на парченца и го сложете да се задушава.

Във всяко гювече изсипете по малко зехтин. Нарежете кашкавала на 4 равни парчета и ги сложете на дъното на глинените съдове.

Накълцайте гъбите, чушките, чесъна на дребно и ги изсипете в гювечетата. Прибавете телешкото месо и по 1 люта чушка, след което объркайте леко.

Изсипете във всяко гювече по 100 мл доматен сок, овкусете с подправките и магданоза, накълцан на ситно, похлупете и сложете да се пече.

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка: