Пълнени палачинки с пилешко и моркови

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
04/07/2010
"От нас да го знаете, грешка е да пълните палачинките с шоколад. Те са създадени единствено и само, за да бъдат напълнени с крехко пилешко филе и запечени "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 634
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер, прибавете млякото, солта, захарта и содата, след което постепенно и брашното. Изпържете палачинките.

За да приготвите плънката запържете парченцата пилешко месо за 5 минути в горещо олио. Отцедете от мазнината пилешкото като го сложите върху салфетка. Загрейте фурната на 220 градуса.

Настържете морковите и нарежете праза и сложете и тях да се запържат, докато леко омекнат.

Добавете към тях брашното, бульона и млякото. Бъркайте непрекъснато, докато кипне и се сгъсти. Сложете пилешкото месо, похлупете и оставете да се вари на тих огън 20 минути или докато месото омекне. Подправете с черен пипер.

Започнете да разпределяте пълнежа в палачинките и увийте на руло.

Наредете ги плътно в тавичка и ги сложете за 10-тина минути да се запекат.

Сервират се върху подложка от маруля и поръсени с настърган морков и зелена мерудия по избор. Може да гарнирате с лимон.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар