Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с миксер, прибавете млякото, солта, захарта и содата, след което постепенно и брашното. Изпържете палачинките.
За да приготвите плънката запържете парченцата пилешко месо за 5 минути в горещо олио. Отцедете от мазнината пилешкото като го сложите върху салфетка. Загрейте фурната на 220 градуса.
Настържете морковите и нарежете праза и сложете и тях да се запържат, докато леко омекнат.
Добавете към тях брашното, бульона и млякото. Бъркайте непрекъснато, докато кипне и се сгъсти. Сложете пилешкото месо, похлупете и оставете да се вари на тих огън 20 минути или докато месото омекне. Подправете с черен пипер.
Започнете да разпределяте пълнежа в палачинките и увийте на руло.
Наредете ги плътно в тавичка и ги сложете за 10-тина минути да се запекат.
Сервират се върху подложка от маруля и поръсени с настърган морков и зелена мерудия по избор. Може да гарнирате с лимон.