Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с кисело зеле в гювеч

Свинско с кисело зеле в гювеч

редакция:
НикиНики
Новак
2378503k
Свинско с кисело зеле в гювеч
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Свинско с кисело зеле в гювеч, което нека да направи този път мъжът ви."

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • свинско месо - 700 г шарено
  • червен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката оставяме да се оцеди и нарязваме на ситно.

Месото също си нарязваме на кубченца.

В купа си омесваме зелето с червен пипер.

Започваме да си подреждаме продуктите в гювеча, като ги редуваме.

Ред кисело зеле, ред шарено свиснко.

Поставяме няколко листа дафинов лист и сипваме зелева чорба до средата на гювеча.

Слагаме свинското с кисело зеле в студена фурна на 180°C и готвим 120-180 мин.

След това махаме капака и запичаме свинско с кисело зеле в гювеч.

Вижте също как да си направите свинско с прясно зеле или печен свински джолан в гювеч на бавен огън.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: