Капама с лапад

MarianeMariane
Джедай
202139366
Капама с лапад1 / 2
19/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете лапада, отрежете дръжките му и измийте листата. В плитък съд подредете един ред цели листа. Ако листата са твърде едри, може да ги нарежете на едро.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Отгоре поставете няколко ивици червени пиперки, които предварително сте опекли и обелили. Добавете няколко кръгчета от лютото чушле и добавете малко магданоз.

Повторете процедурата до изчерпване на продуктите за капама. Налейте в тавата 1 ч.ч. топла вода, захлупете и задушавайте на тих огън (150 градуса) до омекване на лапада. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз и копър така приготвената вегетарианска капама.

Вкусна капама с лапад, която несъмнено трябва да опитате.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: