Боб с наденица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
27/01/2018
"Всеки себеуважаващ се мъж ще предпочете боба пред киноата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154 436
  • Преглеждания за месеца376
  • Преглеждания за седмицата531
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Бобът се сварява добре, като водата му се сменя след първите две кипвания.

Ври около час на умерен огън. Зеленчуците се нарязват на дребно и заедно с подправките и мазнината се слагат в боба.

Ястието се оставя да поври още 40 минути, след което наденицата се нарязва на едри парчета и се слага в манджата.

Оставя се да ври още десетина минутки, докато омекне и наденицата и ястието е готово!

Бобът се сервира поръсен със ситно нарязан пресен магданоз. А с една люта чушка, ще е още по сладкък.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-17%
Похапвай си вкусно с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 23
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Georgi
Georgi
26.01.2019 12:38
Strahotna recepta nachinaesht sum v gotveneto za vtori put gi pravq i stava unikalno
1
0
Албена Асенова
Традиция на българската трапеза.Могат надениците само да се запържат и да се сложат допълнително.
4
0
Сттоян
Сттоян
17.04.2016 12:13
Запръжката завършва вкуса, може да е съвсем малко като количество, но вкуса се променя коренно
4
1