Начин на приготвяне
Измийте и сварете цвеклото, картофите, морковите и яйцата.
Охладете и обелете зеленчуците.
Обелете яйцата и отделете белтъци от жълтъци.
Настържете по отделно на едро ренде картофите, морковите и белтъците.
На средно ренде настържете цвеклото и жълтъците.
Нарежете херингата на малки парченца, а лука на ситно.
За да подредите вкусната домашна Сельодка в чиния за сервиране сложете слой картофи и поръсете с майонеза, след това сложете лука, херинга и поръсете с майонеза.
Продължете с моркови, майонеза, белтъци, майонеза и жълтъци.
Завършете със слой цвекло и украсете с майонеза Сельодката под шубой.
Приберете Класическата Сельодка под шуба в хладилника за 2 часа.