Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче с масло и салвия

Печено агнешко бутче с масло и салвия

Печено агнешко бутче с масло и салвия
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Страхотно печено агнешко, като месцето направо се разпада от кокала"

Необходими продукти

  • агнешко бутче - 1 брой
  • масло - 100 грама
  • салвия - 10 - 12 листа
  • чесън - 1 глава
  • агнешко було
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте хубаво агнешкото бутче, след което внимателно го подсушете.

С помощта на остър нож направете няколко остри прореза в него.

Във всеки разрез сложете салвия и по една обелена скилидка чесън. Натрийте месото със сол и червен пипер, накрая го намажете с леко омекналото масло.

Покрийте бутчето с булото и накрая го увийте във фолио. Оставете го за половин час - така ще се овкуси по-добре.

Намажете тава за печене с масло и поставете вътре бутчето. Сипете около 2 чаши топла вода и покрийте цялата тава с фолио.

Загрейте фурната на около 160-170 градуса и гответе до пълна готовност на печеното агнешко.

Печеното агнешко бутче с масло и салвия е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: