Начин на приготвяне
Разполовете 8 от резени бекон, след което увийте наденичките и го оставете настрана. Запържете лука в олиото за 5 минути. Нарежете част от салвията и я смесете с лука, галетата, лимонова кора, яйцето, малко сол и черен пипер.
2/3 от тази смес се оформя на 8 малки топчета, а остатъкът се слага в отвора на пилето. Сложете го в тава, поръсете с оставащите листа салвия, намажете с масло и наредете оставащия бекон отгоре. Покрийте пилето с фолио и го запечете в загрята на 190 градуса фурна за 1 час.
Махнете фолиото, след което добавете топчетата от галета и наденичниките на дъното на тава и печете още 30-40 минути.
Прехвърлете пилето, топчетата и наденичките в чиния за сервиране. Кипнете оставащите сокове в малка тенджерка, добавете брашното и разбъркайте.
Накрая добавете бульона, кипнете и разбърквайте, докато течносста се редуцира. Сервирайте с пилето.