Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Бавно печено агнешко бутче с масло

Бавно печено агнешко бутче с масло

Бавно печено агнешко бутче с масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
6 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
186 мин.
Порции
8
"Времето няма значение за приготвянето на агнешкото месо, защото крайният резултат наистина си заслужава"

Необходими продукти

  • чесън - 1 глава
  • агнешко бутче - 1
  • масло - за намазване
  • черен пипер
  • джоджен - сух
  • магданоз - сух
  • червен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с подготовката на агнешкото бутче.

Сложете го в достатъчно голяма тава и го натрийте със сол.

Разтопете маслото. Добавете към него червения пипер и другите подправки, разбъркайте добре.

Набодете бутчето на няколко места с помощта на остър нож.

Почистете главата чесън, без да белите докрай скилидките.

Във всеки прорез на бутчето сложете по една скилидка, като предварително леко я смачквате, за да си пусне по-добре аромата.

Намажете бутчето с ароматното масло. Сипете 2-3 чаша топла вода в тавата и покрийте старателно с алуминиево фолио.

Печете агнешкото в умерено загрята фурна за 3-4 часа.

В края на печенето махнете фолиото, за да се получи апетитен загар.

Бавно печеното агнешко бутче с масло е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: