Начин на приготвяне
Първо започнете с подготовката на агнешкото бутче.
Сложете го в достатъчно голяма тава и го натрийте със сол.
Разтопете маслото. Добавете към него червения пипер и другите подправки, разбъркайте добре.
Набодете бутчето на няколко места с помощта на остър нож.
Почистете главата чесън, без да белите докрай скилидките.
Във всеки прорез на бутчето сложете по една скилидка, като предварително леко я смачквате, за да си пусне по-добре аромата.
Намажете бутчето с ароматното масло. Сипете 2-3 чаша топла вода в тавата и покрийте старателно с алуминиево фолио.
Печете агнешкото в умерено загрята фурна за 3-4 часа.
В края на печенето махнете фолиото, за да се получи апетитен загар.
Бавно печеното агнешко бутче с масло е готово.